Muszle Haloo
Dziś mam dla Was przepis na makaron muszle z nadzieniem z pieczarek
Składniki:
20 szt makaronu muszli dużych
300 g pieczarek
200 g szpinaku
500 g mielonego
1 puszka pomidorów
1 mały słoik koncentratu pomidorowego
200 g sera żółtego tartego
pieprz
sól
imbir
kurkuma
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 2 min. Wyjmujemy je i w tym czasie jak wystygną robimy farsz.
Myjemy i kroimy w kostkę pieczarki, wrzucamy na patelnie. Dodajemy mięso, jak już będzie podsmażone dodajemy szpinak. Później dodajemy pomidory i koncentrat. Do smaku dodajemy przyprawy. Tak gotowy farsz nakładamy do muszelek.
Muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem żółtym. Wkładamy makaron do nagrzanego piekarnika 150 stopni na ok 25 min.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz